Tramin Sauvignon Blanc Alto Adige is heerlijk als aperitief, en gaat ook prima samen met asperges, vis en gevogelte.
Je kunt de wijn nu drinken en zonder probleem tot 2024 bewaren.
Cantina Tramin is opgericht in 1889 door Christian Schrott, dominee van Tramin en lid van het Oostenrijkse parlement, Cantina Tramin is een van de eerste coöperaties in de regio Alto Adige.
Tramin Sauvignon Blanc Alto Adige is gemaakt van 100 % Sauvignon Blanc druiven. De druiven komen van wijngaarden in Tramin en Montagna, waar de druivenstokken op kalkhoudende kleigrond met kiezels staan. De wijngaarden liggen op een hoogte van 350 - 500 meter. De druiven worden meteen na de oogst voorzichtig geperst en daarna in stalen tanks gedaan. De most gist bij een gecontroleerde temperatuur van 18°C en ondergaat geen malolactische gisting.
Alcoholpercentage | 13 |
---|---|
Type/kleur | Wit |
Wijnmoment | Aperitief |
Gerecht | Visgerechten |
Producent | Cantina Tramin, Str. del Vino, 144, 39040 Termeno sulla Strada del Vino BZ, Italie |
Totaal zuur in g / l (ca.) | 5,7 |
Restsuikers in g / l (ca.) | 2,5 |
Allergenen en ingrediënten | Bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0,75 |
Alcoholpercentage | 13 |