Tramin Gewurztraminer NUSSBAUMER is lekker bij voorgerechten met vis of gerookt vlees, zachte rijpe kazen, wit vlees, zwaardvis of tonijn. Ook gaat hij erg goed samen met zeevruchten en is een spectaculaire metgezel voor pittige oriëntaalse gerechten. Verse kruiden als dragon, rozemarijn, dille, tijm, laurier, mint, saffraan en limoengras halen het beste in de wijn naar boven.
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2026 bewaren.
Tramin is opgericht in 1889 door Christian Schrott, dominee van Tramin en lid van het Oostenrijkse parlement, Cantina Tramin is een van de eerste coöperaties in de regio.
De Gewürztraminer druiven worden geoogst en vervoerd in kleine kratten. Na een korte periode van gisten worden de druiven voorzichtig geperst. De verdere gisting gaat erg langzaam en bij een gecontroleerde temperatuur van 18°C in kleine RVS tanks. Men laat de wijn bezinken en daarna rijpen op het bezinksel. Na het bottelen rijpt de wijn nog 4 maanden in de fles. De totale rijpingstijd is ongeveer 15 maanden.
Alcoholpercentage | 14,5 |
---|---|
Type/kleur | Wit |
Gerecht | Visgerechten |
Producent | Cantina Tramin, Str. del Vino, 144, 39040 Termeno sulla Strada del Vino BZ, Italië |
Totaal zuur in g / l (ca.) | 5,1 |
Restsuikers in g / l (ca.) | 7,0 |
Allergenen en ingrediënten | bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0.75 |
Alcoholpercentage | 14,5 |