Paradiso 1954 Primitivo is vol van smaak, aanwezige tannines maar goed geïntegreerd, veel donker fruit (pruimen en bessen) en indrukken van specerijen. Drink deze Primitivo uit Puglia op een temperatuur van 16-18°C.
Lekker bij Pasta
Paradiso 1954 Primitivo is lekker bij gegrild vlees, stoofschotels, pasta met rijke saus en bij pittige pizza.
Op dronk
Je kunt deze wijn nu drinken en tot 2026 bewaren.
Puglia, Italië
Paradiso 1954 Primitivo wordt gemaakt door Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle ‘jammy’ rode wijnen gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia.
Primitivo druiven
Paradiso 1954 Primitivo is gemaakt van 100% Primitivo druiven. De wijn rijpt twee maanden in RVS tanks, waarna een houtrijping van 12 maanden volgt in barriques. Na de houtrijping gaat de wijn weer terug naar de RVS tanks voor drie maanden. Voordat het op de markt wordt gebracht, rijpt de wijn nog vier maanden in de fles.