Erg lekker in combinatie met licht tot middelzware voorgerechten, visgerechten en licht gekruid wit vlees. Het is een perfecte metgezel voor gerookte vis, vlees en gegrilde groenten.
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2025 bewaren.
Tramin is opgericht in 1889 door Christian Schrott, dominee van Tramin en lid van het Oostenrijkse parlement, Cantina Tramin is een van de eerste coöperaties in de regio.
Meteen na de oogst worden de Pinot Grigio druiven voorzichtig geperst. Een langzame gisting vind plaats bij een gecontroleerde temperatuur van 18-20°C. Dit gebeurd gedeeltelijk in houten vaten en gedeeltelijk in tonneaux. Hier vind ook de malolactische gisting plaats. De wijn rijpt in de houten vaten en een klein gedeelte in tonneaux, waar met de wijn laat bezinken en hij op zijn bezinksel verder rijpt. Na het bottelen rijpt de wijn nog minimaal 4 maanden op de fles. De totale rijping duurt minimaal 15 maanden.
Alcoholpercentage | 14 |
---|---|
Type/kleur | Wit |
Gerecht | Wit vlees |
Producent | Cantina Tramin, Str. del Vino, 144, 39040 Termeno sulla Strada del Vino BZ, Italie |
Totaal zuur in g / l (ca.) | 5,9 |
Restsuikers in g / l (ca.) | 1,6 |
Allergenen en ingrediënten | bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0.75 |
Alcoholpercentage | 14 |