De Prunotto Barolo past erg goed bij wildgerechten, biefstuk en gerechten met smaakvolle sauzen.
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2030 bewaren.
Prunotto vertegenwoordigt de perfecte balans tussen traditie en innovatie met behulp van de modernste technologie om de vele nuances van dit historische gebied tot uitdrukking te brengen.
De Nebbiolo druiven zijn zorgvuldig geselecteerd, ontdaan van hun steel en geplet. De ontwikkeling van de wijn in zowel geur als smaak duurt ongeveer 8 dagen bij een temperatuur van maximaal 30 graden celsius.De malolactische gisting is voltooid voor het eind van de winter. De wijn heeft minstens 18 maanden gerijpt in eikenhouten vaten van verschillende groottes. Hierdoor kan deze Barolo zijn goede balans en smaken ontwikkelen.
Alcoholpercentage | 14 |
---|---|
Type/kleur | Rood |
Gerecht | Wildgerechten |
Producent | Marchesi Antinori S.p.A via Cassia per Siena, 133 Loc. Bargino, 50026 San Casciano val di Pesa, Firenze, Italie |
Totaal zuur in g / l (ca.) | 5,0 |
Allergenen en ingrediënten | bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0.75 |
Alcoholpercentage | 14 |