De Prunotto Barolo Bussia is erg lekker bij steakgerechten en verschillende wildgerechten.
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2029 bewaren.
Prunotto vertegenwoordigt de perfecte balans tussen traditie en innovatie met behulp van de modernste technologie om de vele nuances van dit historische gebied tot uitdrukking te brengen.
Na de oogst worden de Nebbiolo druiven naar de kelder gebracht en voorzichtig geplet; slechts 65% van de druiven is ontsteeld. De ontwikkeling in de roestvrijstalen tanks duurt ongeveer 7 dagen bij een temperatuur die niet hoger is dan 30 ° C (86 ° F). De malolactische gisting is voor het einde van de winter voltooid. De wijn word 18 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten en gedurende 24 maanden in roestvrij staal. Na het bottelen heeft de wijn nog 24 maanden gerijpt voordat hij vermarkt mag worden.
Alcoholpercentage | 14 |
---|---|
Type/kleur | Rood |
Gerecht | Wildgerechten |
Producent | Marchesi Antinori S.p.A via Cassia per Siena, 133 Loc. Bargino, 50026 San Casciano val di Pesa, Firenze, Italie |
Totaal zuur in g / l (ca.) | 5,0 |
Allergenen en ingrediënten | bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0.75 |
Alcoholpercentage | 14 |