Prunotto Barbaresco is erg lekker bij vleesgerechten met gegrilde groenten en gestoofd vlees en kazen.
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2029 bewaren.
Prunotto vertegenwoordigt de perfecte balans tussen traditie en innovatie met behulp van de modernste technologie om de vele nuances van dit historische gebied tot uitdrukking te brengen.
Deze wijn is gemaakt van Nebbiolo druiven. De zorgvuldig geselecteerde druiven worden naar de kelder gebracht, ontdaan van hun steel en geplet. De ontwikkeling duurt ongeveer 8 dagen bij een temperatuur die niet hoger is dan 30 ° C (86 ° F). De malolactische gisting is voor het einde van de winter voltooid. Barbaresco heeft ongeveer een jaar gerijpt in eikenhouten vaten .
Producent | Marchesi Antinori S.p.A via Cassia per Siena, 133 Loc. Bargino, 50026 San Casciano val di Pesa, Firenze, Italie |
Totaal zuur in g / l (ca.) | 5,0 |
Allergenen en ingrediënten | bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0.75 |
Alcoholpercentage | 14 |
Land van herkomst | Italië |
Wijngebied | Piemonte |
Druivensoort | Nebbiolo |
Merk | Prunotto |