Nog 8 flessen op voorraad
Château Musar is een bijzondere rode wijn die vol en krachtig van smaak is met een soepele en lange afdronk. Drink deze Libanese rode wijn op een temperatuur van 16-18°C
Château Musar is lekker bij gekruide vleesgerechten, rundvlees, lamsvlees van de grill en oude kazen.
Je kunt de wijn nu drinken en zeker tot 2030 bewaren.
De wijn is afkomstig van de wijngaarden in de buurt van de Bekaa-vallei dorpen Aana en Kefraya waar de bodem voornamelijk uit grind en kalksteen bestaat. Wanneer Musar Red 2013 in één woord omschreven zou moeten worden is dit “elegantie”. De regen- en sneeuwval was in de winter van 2012/2013 heftiger dan in voorgaande jaren. De regen was een welkome verandering na de beperkte regenval in de jaren hiervoor. In de maand april was het kouder dan normaal en in mei waren de wijngaarden uitzonderlijk groen, door de combinatie van het winter- en lenteweer. De bloei was succesvol en de opbrengsten waren gezond, maar eind augustus ervaarden de ranken nog een week van intense hitte, wat resulteerde in een hoog suikergehalte van de cabernet sauvignon en carignan. De enige rode variëteit die niet reageerde op de klimatologische veranderingen was de cinsault die op 27 september als laatste werd geoogst. Het fermentatieproces voltrok zich in 2013 ongelofelijk langzaam, zoals nooit te voren. De temperatuur kwam niet hoger dan 29 graden Celsius. Daarentegen verliep de malolactische vergisting enorm snel.
Alcoholpercentage | 14 |
---|---|
Type/kleur | Rood |
Wijnmoment | Diner voor twee |
Gerecht | Lamsvlees |
Producent | Lebanon Office Chateau Musar SAL Baroudy str., Sopenco bldg. B.P.: 281 Achrafieh, Beirut, Libanon |
Allergenen en ingrediënten | bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 1,5 |
Alcoholpercentage | 14 |