Gezond en ontzettend lekker en met veel smaak is dit recept van gemarineerde biefstuk en gegrilde groente. Een aanrader! Combineer dit gerecht met een Cabernet Sauvignon wijn. Wij hebben gekozen voor de combinatie met de bekroonde Merwida Cabernet Sauvignon.

In balsamico gemarineerde steak met gegrilde groente

Benodigdheden ( 4 personen):

- 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden

- 1 eetlepel gedroogde rozemarijn

- 1 eetlepel gedroogde oregano

- 2 eetlepels volkoren mosterd

- 1/2 kop balsamico azijn

- 1 kopje extra vergine olijfolie, plus nog veel meer voor het grillen

- Grof gemalen zeezout

- Versgemalen peper

- 4 stukken biefstuk a 200 gram.

Bereidingswijze:

1. Pak een blender en doe hierin de knoflook, rozemarijn, oregano, mosterd en het balsamicoazijn tot de stukken knoflook helemaal fijn zijn gehakt. Tijdens dat de blender aan staat voegt u geleidelijk de olijfolie toe tot het een romige mix is. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

2. Plaats het vlees in een glazen of keramieken ovenschaal en giet 3/4 deel van de mix uit de blender. Draai het vlees net zo lang tot beide kanten goed zijn bedekt met de mix. Doe vervolgens een plastic folie over de ovenschaal koel deze minimaal 4 uur zodat het stuk vlees goed kan marineren.

3. Verwarm een grill(pan) en breng olie aan op de roosters van de grill of in de pan. Haal het vlees uit de marinade en laat de overtollige marinade afdruipen. Voeg, voor de smaak, eventueel peper en zout toe. Grill de biefstuk op matig vuur en keer regelmatig om tot de buitenkant licht verkoold is in ongeveer 3 minuten voor mooi rood vlees en 4-6 voor medium rare.

Wanneer de steak klaar is, legt u deze op een snijplank of bord in aluminiumfolie om deze nog even te laten rusten voor ongeveer 5 minuten

Serveer de overgebleven marinade naast het vlees.

Serveertip voor bij de biefstuk:

Terwijl u de grill aan heeft staan, kunt u tegelijk met de biefstuk gehalveerde cherrytomaatjes en gesneden prei grillen. Serveer deze ingrediënten op een gegrild/geroosterd brood en besprenkel deze met de overgebleven marinade.

U heeft hiervoor nodig:

- Bakje cherrytomaten

- 1 prei

- Brood naar keuze (ciabatta, focaccia etc.)

Merwida Cabernet Sauvignon

Merwida Cabernet Sauvignon is een soepele volle rode wijn is met zachte tannines en een lange afdronk door de rijping in Franse Eikenhouten vaten.

Combineer deze wijn met gegrilde vleesgerechten of stoofschotels.

Serveer deze wijn op een temperatuur van 16-18°C. De wijn is op dronk en nog zeker 3-5 jaar houdbaar.

Merwida Cabernet Sauvignon