Ontdek wijn uit Californië

Californië wijnCalifornië staat bekend om zijn prachtige wijnen en heeft een bloeiende wijnindustrie. De staat heeft een divers klimaat en gevarieerde bodems, waardoor het de perfecte omstandigheden biedt voor het verbouwen van verschillende druivensoorten. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste wijnstreken, druivensoorten, wijnsoorten, geschiedenis en leuke weetjes over Californische wijn.

Wijnstreken: Californië heeft een aantal bekende wijnstreken, waaronder Napa Valley, Sonoma Valley, Central Coast, Paso Robles en Santa Barbara. Elke regio heeft zijn eigen unieke klimaat en bodemgesteldheid, wat resulteert in wijnen met verschillende smaken en aroma's.

Druivensoorten: Californië produceert een breed scala aan druivensoorten, maar enkele van de meest populaire zijn Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir, Merlot en Zinfandel. Deze druiven gedijen goed in de verschillende klimaten van Californië en leveren wijnen van hoge kwaliteit op.

Wijnsoorten: Californië produceert verschillende wijnsoorten, waaronder rode wijn, witte wijn, mousserende wijn en dessertwijn. Naast de traditionele wijnstijlen heeft Californië ook bekendheid verworven met zijn zogenaamde "nieuwe wereld" -stijl, die gekenmerkt wordt door volle, fruitige en krachtige wijnen.

Geschiedenis: De geschiedenis van de wijnproductie in Californië dateert uit de 18e eeuw, toen Spaanse missionarissen de eerste wijngaarden in de regio introduceerden. In de 19e eeuw groeide de wijnindustrie gestaag, maar het was pas in de jaren zeventig van de vorige eeuw dat Californische wijnen wereldwijde erkenning kregen tijdens de "Judgment of Paris", een wijnproeverij die Californische wijnen hoog beoordeelde ten opzichte van Franse wijnen.

Leuke weetjes: Wist je dat de wijnindustrie in Californië goed is voor ongeveer 90% van de totale wijnproductie in de Verenigde Staten? Bovendien heeft Californië het grootste aantal wijnmakerijen van alle staten in de VS. Het is ook interessant om te weten dat de oudste wijnstokken in Californië meer dan 100 jaar oud zijn en nog steeds vruchten afwerpen. In Californië draait het niet alleen om de wijn zelf, maar ook om de ervaring. Veel wijnhuizen in de regio bieden rondleidingen en proeverijen aan, waar bezoekers kunnen genieten van het prachtige landschap en de heerlijke wijnen.

Kortom, wijnen uit Californië zijn een ware traktatie voor wijnliefhebbers. Met zijn diverse streken, gevarieerde druivensoorten en uitstekende wijnproductie heeft Californië zich gevestigd als een belangrijke speler op het wereldtoneel van wijn. Proost op de Californische wijnen!

 

Bread & Butter

Bread & Butter Winery is gevestigd in Napa Valley en produceert klassieke Californische wijnen. De wijnmakers geloven dat goede dingen niet gecompliceerd moeten zijn. Goede dingen moeten gewoon... goed, eerlijk en eenvoudig zijn. Hetzelfde geldt voor hun wijnen.

Bread & Butter is een gerenommeerd wijnhuis dat bekend staat om zijn uitstekende selectie wijnen. Met een focus op kwaliteit en vakmanschap biedt Bread & Butter een breed scala aan heerlijke en toegankelijke wijnen voor elke gelegenheid. Hun wijngaarden, gelegen op prachtige locaties over de hele wereld, leveren druiven van de hoogste kwaliteit. Of je nu op zoek bent naar een verfijnde Chardonnay, een fruitige Pinot Noir of een sprankelende bubbel, Bread & Butter heeft voor elk wat wils. Laat je betoveren door de rijke smaken en de passie voor wijn van Bread & Butter. Bekijk alle Bread & Butter wijnen hier.

 

 

 

Pareto's Estate

De wijngaarden van Pareto's Estate liggen in Monterey County aan de centrale kust van Californië. Dit gebied staat bekend om het langste groeiseizoen in Californië, dat gemiddeld twee weken langer duurt dan andere regio's.

We brengen ook hulde aan de geweldige invloed van de Monterey Bay, want zonder de duizelingwekkende diepte van meer dan 10.000 voet zouden de mist, de kille lucht en de betrouwbare briesjes niet bestaan. En zonder hen wint Monterey niet de prijs voor langste hangtijd. En zonder de langste hangtijd, zou het onberispelijke fruit dat barst van de levendige aroma's en complexe smaken zijn.... laten we het daar maar op houden.

Bij Pareto's Estate, zijn de wijnen 100% estate grown. Estate grown betekent dat de druiven op de wijngaarden worden verbouwd en elk jaar in de wijnmakerij worden gekneusd. De wijngaarden zijn 100% duurzaam gecertificeerd door de California Sustainable Winegrowing Alliance. Bekijk Pareto's Esate wijnen hier.

 

 

District 7

District 7 Estate Grown Chardonnay is gemaakt van 100% Chardonnay druiven en heeft 8 maanden gerijpt in Franse Eikenhouten vaten. De regio Monterey, goedgekeurd als officiële AVA in 1984, is een van de toonaangevende bastions van wijnbouw met zijn kenmerkende koele klimaat en de thuisbasis van de meest geweldige en gewilde Pinot Noirs en Chardonnays in Californië. Met de kille Monterey Bay op de top van de vallei en twee bergketens aan weerszijden, wordt de Monterey AVA gekenmerkt door ochtendmist, sterke wind, koele temperaturen en overvloedige zonneschijn in de middag. District 7 Estate Grown Chardonnay smaakt naar vanille, verse boter, kokos en toast, een twist van citrus en heeft een romige structuur.  Bekijk District 7 chardonnay hier.

Die heerlijke chardonnay komt van het schiereiland Monterey.  Monterey is niet alleen een populaire wijnbestemming; het ligt ook op de trekroute van een aantal walvissoorten, wat zorgt voor spectaculaire seizoensgebonden waarnemingen.

 

 

Napa Cellars Chardonnay

Een typisch Californische Chardonnay, vol en rijk. De wijn heeft een goede balans tussen fruit als perzik, meloen en ananas enerzijds, en hout, kokos en kruiden anderzijds. De smaak is vol en rijp met vanille en citrus. Een Chardonnay die vol is en tegelijkertijd zijdezacht. Smaakvolle, wat krachtiger Chardonnay die goed past bij stevige visgerechten. De wijn is vol, zacht en rijk en maakt hem daarmee ook dé partner voor gerechten met een romig karakter, zoals risotto’s, pasta’s en romige soepen. Nog meer keuze? Ja hoor: gegrilde kip, Wiener Schnitzel, kalfsrollade, goedgevulde salade met vruchten, etcetera. Past goed bij: stevige vis, risotto, roomsoep, gevogelte, kalfsvlees. Bekijk Napa Cellars Chardonnay hier.

 

 

 

Californië