Een klassieker en onze favoriete pasta: Pasta Carbonara, stevig en smaakvol. Dit gerecht combineren wij met de lekkere Silenzi Infiniti Primitivo uit Puglia in Italië. Een typische zuid - Italiaanse wijn: elegant, donkerrood  en vol. De wijn is licht kruidig met in de afdronk smaken van vanille en cacao.

pasta carbonara

Benodigdheden ( 4 personen):

* 1 pond pasta

* 2 grote eierdooiers

* 1/2 kop koksroom

* 1 eetlepel olijfolie

* 250 gram pancetta of spek in dobbelsteentjes

* 2 teentjes knoflook, klein gesneden

* 150 gram vers geraspte Parmezaanse kaas, plus nog 200 gram om er later overheen te strooien

* klein beetje vers geraspte nootmuskaat

* wat vers gemalen peper, naar smaak toevoegen

* een paar blaadjes basilcum voor de garnering.

Bereidingswijze:

Kook in een grote pan met gezouten water de pasta tot net al dente. Hou een 1/2 kop van het kookvocht apart.  Klop, terwijl de pasta kookt, de eierdooiers en de room door elkaar. Verwarm de olijfolie in een diepe koekenpan. Voeg de pancetta toe en bak op matig hoog vuur al roerend, tot ze knapperig zijn, ca. 4 minuten. Voeg de knoflookplakjes toe en bak tot ze goudbruin zijn, ca. 1 minuut. Voeg de pasta toe aan de pan. Kook op laag vuur en gooi de pasta om totdat deze een laagje heeft. Voeg al roerend het kookvocht en de geklopte eierdooiers toe. Blijf omroeren totdat de pasta bedekt is met een romige saus, dit duurt ongeveer 1 minuut. Voeg de Parmezaanse kaas en de nootmuskaat toe en breng op smaak met de versgemalen peper. Serveer de pasta met wat geraspte Parmezaanse kaas.

Silenzi Infiniti Primitivo Puglia

Silenzi Infiniti Primitivo Puglia smaakt naar rijp donker fruit, is een beetje kruidig, heeft zeer harmonieus geïntegreerde vanille smaken, zachte tannines en een hele lange afdronk.

Drink deze Italiaanse rode wijn op een temperatuur van 17-18°C.

Silenzi Infiniti Primitivo Puglia is lekker bij gegrild rood vlees, traditionele Italiaanse gerechten of stoofschotels.