Zomerwijn
Zomerwijn

Stijgende temperaturen en lange, warme zomeravonden... Maar wist je al dat door de stijging in temperatuur onze smaak verandert? Veel mensen hebben in de zomer dus meer behoefte aan frissere, lichtere wijnen. Maar hoe kies je een goede zomerwijn? Wat je plannen ook zijn, wij hebben de beste zomerwijnen alvast voor je geselecteerd om je te helpen goed te genieten van de de zomer!

Verdejo

Verdejo

De Verdejo is een echte zomerwijn die bij iedere frisse salade of late zomermaaltijd past. De jonge wijn is fris en fruitig. Veelvoorkomende smaken zijn perzik, (galia)meloen, witte bloesem en citrusvruchten. De verdejo heeft vaak een licht bittere afdronk. Dit geeft de verdejo een uniek karakter. Heerlijk bij de zomerse borrel!

Bekijk Verdejo wijnen

Sauvignon Blanc

Sauvignon blanc is met name bekend vanuit Frankrijk, maar wordt ook geplant in landen als Nieuw-Zeeland, Chili en zelfs Zuid-Afrika. Afhankelijk van het land en dus het klimaat en de bodem, smaakt en ruikt de sauvignon blanc weer net even anders, maar is altijd fris en knisperend! Perfect voor een warme zomerdag!

Bekijk Sauvignon Blanc wijnen

Sauvignon
Rosé

Rosé

Rosé wijn is en blijft dé verfrissende zomerwijn bij uitstek. Rosé wijnen worden vandaag wereldwijd gemaakt. Ondanks de groeiende concurrentie komen de beste rosé wijnen uit Frankrijk. Wijnen met frisse zuren die zich zowel op een schaduwrijk terrasje als bij zomerse gerechten uitstekend laten drinken. Hoe lichter de wijn hoe meer hij verfrist. Een rosé uit de Provence valt bij iedereen in de smaak!

Bekijk Rosé wijnen

Hoe kies je een zomerwijn?

Kenmerken waar een typische zomerwijn aan voldoet:

Fris en droog: Zoete en houtgerijpte wijnen hebben vaak een vollere smaak kies daarom voor frisse, droge wijnen . De perfecte dorstlesser!

Licht: hoe meer alcohol, hoe zwaarder de wijn overkomt. Ga daarom voor lichte wijnen!

Fruitig of bloemig: Bloemige of fruitige wijnen passen goed bij de zomer, denk bijvoorbeeld aan rosé! Het fruitige met de ‘bite’ van de rode druiven in de rosé past heel goed bij de borrel of bij de barbecue.

Passend bij zomerse gerechten: De wijn moet passen bij een frisse salade of lekker zijn bij een Barbecue!

Bekijk alle zomerwijnen

Wijn Cocktails
Wijn Cocktails