Lamsbout met Olijfboter

Benodigdheden ( 6 personen):

* 1/3 kop grof gehakte sjalotjes;

* 1/2 kop geplette knoflooktenen;

* 1 kopje bestaande uit 1/3 kop gehakte tijm, peterselie en rozemarijn;

* 3 eetlepels Dijon mosterd;

* 150 gram ongezouten roomboter;

* 2,5 kilo Lamsbout, ontdaan van bot en tot 1 plat stuk gemaakt ( gevlinderd).

* zeezout en peper naar smaak;

* 1 kilo cherry tomaten;

* 2 takjes Thijm.

Benodigdheden verse Olijfboter:

* 160 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;

* 1 kopje ontpitte en fijngesneden Picholine en Niçoise olijven;

* 1/4 kop Dijon mosterd;

* 1/4 kop gehakte peterselie;

* Zeezout en peper naar smaak.

Bereidingswijze:

In een blender of keukenmachine, combineer je de sjalotjes, knoflook, tijm, peterselie, rozemarijn, mosterd en 1/3 kop van de olijfolie. Meng het tot een gladde massa. Doe het in een kom en roer de boter erdoorheen totdat het een kruidenboter is.

Schik het lam met de vette kant naar beneden op een rooster op een omrande bakplaat. Verdeel de kruidenboter over het lam. Zet het in de koelkast, totdat de boter is harder is geworden ( ca. 30 minuten). Rol de lam met de boter op en bind stevig met keukentouw om de 3 centimeter tot een rollade. Laat het vlees 1 nacht in de koelkast staan.

Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf het lam in met 2 eetlepels van de olie en breng op smaak met zout en peper. Grill het vlees ongeveer 1 uur en 45 minuten, totdat een vleesthermometer 55°C voor het 'hart' van het vlees aangeeft. Haal de lam uit de oven en leg op een snijplank en laat het daar gedurende 20 minuten rusten.

Leg de cherry tomaten op de omrande bakplaat met de resterende 2 eetlepels olijfolie en de takjes tijm en breng op smaak met zout en peper. Laat ze 20 minuten braden, al roerend, totdat ze zacht zijn. Verwijder het keukentouw en snij het lam in dunne plakken. Serveer met de geroosterde tomaten en olijfboter.

Bereidingswijze verse Olijfboter:

Doe de boter met de olijven, mosterd en peterselie in een kom en breng op smaak met zout en peper.

Coto de Imaz Reserva bestellen?

bestel direct