Tedeschi Maternigo Valpolicella Superiore heeft een rijke smaak van rijpe kersen, pruimen en rode bessen. De minerale ondertonen en subtiele specerijen zorgen voor een prachtige balans en frisheid. Deze wijn is het beste te drinken op een temperatuur van 14-16°C.
Een uitstekende keuze bij rood vlees, wildgerechten en harde, gerijpte kazen.
Je kunt deze wijn nu drinken en tot 2031 bewaren.
Maternigo is een uitgestrekte wijngaard in Valpolicella, waar het perceel Impervio zich onderscheidt door zijn steile hellingen en unieke marnebodems. Tedeschi heeft deze wijngaard tot een Cru ontwikkeld, wat resulteert in een uitzonderlijk Valpolicella Superiore met verfijning en karakter.
Deze wijn is een blend van 40% Corvina, 40% Corvinone en 20% Rondinella. Na een fermentatie van 20 dagen rijpt de wijn 12 tot 24 maanden in Slavonisch eiken, gevolgd door 6 maanden flesrijping.
Producent | Agricola Fratelli Tedeschi, Via Giuseppe Verdi, 4/a, 37029 Pedemonte di Valpolicella VR, Italië |
Totaal zuur in g / l (ca.) | 4,875 |
Restsuikers in g / l (ca.) | 0,6 |
Allergenen en ingrediënten | Bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0,75 |
Alcoholpercentage | 15 |
Land van herkomst | Italië |
Wijngebied | Veneto |
Druivensoort | Corvina |
Merk | Tedeschi |