Valpolicella doc Superiore 'Maternigo' is breed en krachtig, met heerlijk rood fruit, in combinatie met een vleugje zwoelheid en zoet, warm en rijp, soepel en zwoel en ook wat bitters. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 15-18°C.
Lekker bij Vlees en Kaas
Valpolicella doc Superiore 'Maternigo' is lekker bij rood vlees, zoals een pepersteak, hazenpeper of hertenbiefstuk. Maar gaat ook goed gepaard met harde kazen.
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2026 bewaren.
Veneto, Italië
Valpolicella doc Superiore 'Maternigo' wordt gemaakt door het wijnhuis Tedeschi uit Veneto in Italië.
Corvina, Rondinella en Corvinone
Valpolicella doc Superiore 'Maternigo' is gemaakt van Corvina, Corvinone en Oseleta druiven. De druiven worden vergist met de steeltjes om een wijn met diepte en karakter te produceren die ook goed houdbaar is. Hij rijpt in groot hout, grote vaten van 20 tot 25 hectoliter Slavische eik. Het resultaat is een bijzonder krachtige rode wijn, klassiek en groots.
Valpolicella doc Superiore 'Maternigo' is breed en krachtig, met heerlijk rood fruit, in combinatie met een vleugje zwoelheid en zoet. Nu voor 25,90 per fles.