Zenato Ripassa della Valpolicella Ripasso Superiore heeft een mooie, diepe robijnrode kleur en een intense en elegante smaak van pruimen, mokka, gekonfijte vijgen, zoete specerijen en een vleugje cacao. Mooie balans en fluweelzacht met een mooie structuur. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 16-18°C.
Zenato Ripassa della Valpolicella is lekker als aperitief en bij gegrild vlees, rijke pasta's en rijpe kazen.
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2026 bewaren.
Zenato Ripassa della Valpolicella wordt gemaakt door het wijnhuis Zenato uit Veneto in Italië.
Zenato Ripassa della Valpolicella is gemaakt van Corvina, Rondinella en Oseleta druiven. De Ripassa is het kleine broertje van het vlaggenschip van de streek, de Amarone. Amarone krijgt zijn enorme concentratie door de druiven te laten indrogen. Voor Ripassa gebruikt men een deel van deze most en een deel vers geoogste 'gewone' Valpolicella, dit laat men dan samen opnieuw vergisten waarna de wijn nog 18 tot 24 maanden op houten vaten verder rijpt.
Ontdek meer over onze andere wijnen uit Veneto en laat je verrassen door ons uitgebreide assortiment.
Producent | Zenato Azienda Vitivinicola S.R.L.-Peschira del Garda (VR), Italië |
Totaal zuur in g / l (ca.) | 5,1 |
Restsuikers in g / l (ca.) | 7,2 |
Allergenen en ingrediënten | Bevat sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0,75 |
Alcoholpercentage | 14 |
Land van herkomst | Italië |
Wijngebied | Veneto |
Druivensoort | Corvina |
Merk | Zenato |