Zenato Amarone della Valpolicella heeft een imponerende elegantie met rijp fruit en een uitnodigend bouquet. Diep robijnrood van kleur met fijne hints van aromatische kruiden. Aan het gehemelte zijn de krachtige, warme en rijke smaakinvloeden, van onder andere wilde kersen en chocolade, indrukwekkend. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 16-18°C.
Zenato Amarone della Valpolicella is lekker als aperitief en bij gegrild vlees, rijke pasta’s en rijpe kazen.
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2026 bewaren.
Zenato Amarone della Valpolicella wordt gemaakt door het wijnhuis Zenato uit Veneto in Italië.
Zenato Amarone della Valpolicella is gemaakt van Corvina, Rondinella, Oselta en Croatina druiven. De absolute 'koning' van dit gebied, gemaakt van alleen de allerbeste druiven van exceptioneel goede oogsten. De Amarone is een klein juweel in het assortiment Zenato-wijnen. Het is gemaakt van de uitstekende Corvina, Rondinella, Oselta en Croatina druiven, die afkomstig zijn van de Valpolicella Classico regio van de gemeenten Sant'Ambrogio, Negrar, Pedemonte, Fumane, San Pietro in Cariano en Marano. Hand geoogst en geselecteerd, waarna men deze druiven gedurende drie maanden laat indrogen met als resultaat dat veel van het vocht in de druiven verdampt waardoor de druiven dus zeer rijk aan suikers zijn. Na de gisting rijpt de wijn 30 maanden op eikenhouten vaten en vervolgens nog eens 12 maanden in de fles.
Producent | Zenato Azienda Vitivinicola S.R.L.-Peschira del Garda (VR), Italië |
Totaal zuur in g / l (ca.) | 6,8 |
Restsuikers in g / l (ca.) | 8,8 |
Allergenen en ingrediënten | bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0,75 |
Alcoholpercentage | 16,5 |
Land van herkomst | Italië |
Wijngebied | Veneto |
Druivensoort | Corvina |
Merk | Zenato |