Biscardo Amarone della Valpolicella D.O.C.G. Classico is fluweelzacht, licht bitter van smaak met smaken van rijpe kersen en bittere amandelen. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 16-18°C.
Lekker bij Gegrild vlees
Biscardo Amarone della Valpolicella is lekker bij gegrild rood vlees, lamsvlees, bij wild en bij sterke kazen.
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2029 bewaren.
Uit Veneto in Italië
Biscardo Amarone della Valpolicella komt uit Veneto streek in Italië en wordt gemaakt door Cantina Mabis , familiebedrijf van de familie Biscardo. Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo hun "wortels" in wijn. Tegenwoordig werken de broers Maurizio en Martino vanuit Verona en leiden het familiebedrijf. Hun wijnen staan bekend om hun drinkbaarheid en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Corvina, Rondinella en Molinara druiven
Biscardo Amarone della Valpolicella is gemaakt van Corvina, Rondinella en Molinara druiven. De druiven voor deze wijn groeien op de heuvels rond Verona op een hoogte van ongeveer 150 tot 400 meter boven zeeniveau. Vervolgens worden de druiven met de hand geoogst in de avond of vroege morgen, wanneer het koel is. Op deze manier blijven de druiven mooi in tact. Na de oogst worden de druiven gedroogd om de aroma's en suikers te concentreren. De kwaliteit van de schil is belangrijk voor de Amarone, het geeft tannine, kleur en smaakintensiteit aan de wijn. Het droogproces duurt ongeveer 120 dagen. Na het drogen worden de druiven geplet en ondergaan ze een fermentatie bij lage temperatuur tot wel 50 dagen. De wijn rijpt in RVS tanks en uiteindelijk ook nog in kleine houten vaten.