Tramin Lagrein Rosso gaat erg goed samen met wild, rood vlees en kazen.
Je kunt de wijn nu drinken en zonder probleem tot 2024 bewaren.
Cantina Tramin is opgericht in 1889 door Christian Schrott, dominee van Tramin en lid van het Oostenrijkse parlement, Cantina Tramin is een van de eerste coöperaties in de regio Alto Adige.
Lagrein is één van de inheemse druivensoorten van Alto Adige. De druiven voor deze wijn komen van wijngaarden met een bodem van klei, kalkhoudende kiezel en zand. Ze worden ontsteeld en ondergaan daarna de gisting bij een gecontroleerde temperatuur van 28-30° C. Ook de malolactische gisting die hierop volgt vindt plaats bij deze temperatuur. De gisting vindt plaats in stalen en cementen tanks. Hierna rijpt de wijn minimaal 6 maanden in cementen en eiken vaten van verschillende formaten.
Alcoholpercentage | 12,5 |
---|---|
Type/kleur | Rood |
Gerecht | Wildgerechten |
Producent | Cantina Tramin, Str. del Vino, 144, 39040 Termeno sulla Strada del Vino BZ, Italie |
Allergenen en ingrediënten | Bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0,75 |
Alcoholpercentage | 12,5 |