Pipoli Rosso Aglianico Basilicata heeft een volle smaak van cassis, kruiden en jam. De wijn heeft rijpe tannines en een lange afdronk met een hint van balsamico. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 16-18°C.
Lekker bij Vlees
Pipoli Rosso Aglianico is lekker bij gestoofde vleesgerechten en gekruide kazen.
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2025 bewaren.
Basilicata, Italië
Pipoli Rosso Aglianico Basilicata wordt gemaakt door Farnese Vini. Farnese Vini is een jong bedrijf dat, dankzij een beleid dat telkens op zoek is naar de hoogste kwaliteit en marketing, is uitgegroeid tot een van de toonaangevende exportbedrijven in Zuid-Italië.
Aglianico druiven
Pipoli Rosso Aglianico Basilicata wordt gemaakt van Aglianico druiven. De druiven voor deze wijn zijn hand geplukt in geselecteerde wijngaarden. De beste druiven zijn gekozen. De rijping vindt voor 60% plaats in RVS tanks en 40% in gebruikte vaten voor 10 maanden. Daarna volgt de rijping op de fles gedurende 3 maanden.