De Pietroso Brunello di Montalcino heeft een robijnrode kleur met granaatkleurige reflecties. De neus heeft intense en aanhoudende aroma's van geurig hout, bosgrond, klein rood fruit en hints van vanille en marmelade. De wijn heeft een droog mondgevoel, maar is toch warm, elegant en harmonieus met een lange aromatische afdronk. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 16-18°C.
Paar hem met wild
De Pietroso Brunello di Montalcino is een uitstekende begeleider van geroosterd vlees, wild en belegen kaas.
Drinken
Je kunt deze rode wijn nu drinken en bewaren tot 2030.
Toscane, Italië
Het wijnhuis Pietroso werd in 1970 opgericht in Montalcino dankzij de passie van wijnmaker Domenico Berni. Zijn doel was het produceren van heerlijke wijnen zoals Brunello en Rosso di Montalcino in beperkte edities.
Sangiovese druiven
De Pietroso Brunello di Montalcino is gemaakt van 100% Sangiovese druiven. Deze wijn is gemaakt van 100% Sangiovese druiven. De druiven worden met de hand geoogst in de eerste week van oktober. De gisting vindt plaats onder invloed van de natuurlijk voorkomende gisten. Dit duurt ongeveer 20 dagen en de most wordt regelmatig geperst. De wijn rijpt 36 maanden in eikenhouten vaten en vervolgens 6 maanden in de fles.
€ 50,89
Beschikbaarheid:Op voorraad
SKU
5352
Producent
Azienda Pietroso, Localita' Pod. Pietroso, Montalcino, Si 53024, 53024 Montalcino SI, Italië