Masca del Tacco Susumaniello Rosato smaakt naar aardbeien en kersen, met citrusnuances en een elegante florale toets. In de mond is hij elegant, zacht en sappig, fris en heerlijk met een lange fruitige afdronk. Deze roséwijn moet worden gedronken bij een temperatuur van 8-10°C.
Drinkrijpheid
Je kunt deze wijn nu drinken en bewaren tot 2024.
Past goed bij visgerechten
Masca del Tacco Susumaniello Rosato past goed als aperitief, bij pasta met vis en bij zalm.
Puglia, Italië
Masca del Tacco Susumaniello Rosato komt uit het familiebedrijf Masca del Tacco. Het werd in 2010 opgericht door Felice Mergè en zijn vader Armando. Ze kochten een gebouw in Erchie, een klein stadje in de provincie Brindisi (Puglia), en renoveerden het. Bij Masca del Tacco staan traditie, identiteit en grondgebied hoog in het vaandel, maar ook passie, toewijding en ervaring zijn waarden die het bedrijf deelt.
Susumaniello druiven
Masca del Tacco Susumaniello Rosato wordt gemaakt van 100% Susumaniello druiven. De druiven worden met de hand geoogst en komen van wijngaarden in Apulië (Puglia). De bodem bestaat uit rode aarde, wat zorgt voor een rijk gehalte aan organische stoffen.