La Crema Monterey Pinot Noir smaakt naar rode pruim, framboos, bloedsinaasappel, kruiden en hout. Sappig, fris, elegant, rijk gestructureerd en een evenwichtige zuurgraad. De wijn heeft een lang aanhoudende smaak. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 10-12°C.
Lekker bij Vis en gevogelte
La Crema Monterey Pinot Noir lekker bij vette vis zoals Tonijn en Sushi en bij gevogelte.
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2025 bewaren.
Monterey, Californië
La Crema Monterey Pinot Noir wordt gemaakt door het wijnhuis La Crema uit Monterey in de Verenigde Staten. Het wijnhuis heeft wijngaarden in de koelere regio's en is onderdeel van het beroemde wijnhuis Kendall-Jackson.
Pinot Noir druiven
De Pinot Noir druiven voor deze wijn zijn afkomstig van meerdere wijngaarden in de Monterey appellatie. Monterey bestaat uit een lange vallei die zich uitstrekt van de unieke koude Monterey Bay tot de uiterste zuidoostelijke uitlopers van de Salinas-vallei. Een altijd aanwezige bries en maritieme invloeden van de oceaan zorgen voor verkoeling over de uitgestrekte glooiende wijngaarden. De wijn heeft 8,5 maand in Franse Eikenhouten vaten gerijpt, waarvan 19% nieuwe vaten.