Farina Appassilento Bianco del Veneto is vol, zacht en aromatisch met smaken van groene appel en ananas. Drink deze witte wijn op een temperatuur van 8-10°C.
Lekker bij de borrel
Farina Appassilento Bianco is lekker bij de borrel, bij vegetarische snacks en bij couscous.
Op dronk
Je kunt deze witte wijn nu drinken en tot 2026 bewaren.
Veneto, Italië
Farina Appassilento Bianco is afkomstig van het wijnhuis Farina. Dit ligt in het hart van de Valpolicella Classico en is onderdeel van Veneto. Het Italiaanse familiebedrijf is opgericht aan het begin van de negentiende eeuw.
Garganega, Sauvignon Blanc en Chardonnay
Farina Appassilento Bianco is gemaakt van Garganega, Sauvignon Blanc en Chardonnay druiven. Appassilento, staat voor a passo lento wat betekend in een laag tempo. Deze naam heeft te maken met het lange vergistings proces, tot wel drie maal langer dan bij normale wijnbereiding. Het gevolg is een wijn met diepte en een unieke concentratie aan smaken. De Appassilento Bianco komt uit de beschermde Veneto regio. De druiven groeien in de provincie Verona. De bodem is rijk aan kalk en klei en heeft een vulkanische oorsprong.