De Stefani Solèr is een stijlvolle volle en krachtige wijn met een prachtige balans. Heerlijk rijp fruit, een mooie complexiteit en een lange afdronk met een prettige frisheid. Een complete wijn. Drink de Italiaanse rode wijn op een temperatuur van 16-18°C.
Lekker bij Wild
De Stefani Solèr is lekker bij Pastagerechten, Rundsvlees, Varkensvlees, Wild en rijpe kazen.
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2025 bewaren.
Veneto, Italië
De Stefani Solèr is afkomstig van het wijnhuis De Stefani. De geschiedenis van dit familie bedrijf gaat terug tot 1866. Vandaag de dag staat het bedrijf onder leiding van Alessandro De Stefani, gediplomeerd oenoloog, en komen de wijnen van De Stefani voor in alle belangrijke Italiaanse wijngidsen. De wijngaarden van De Stefani zijn gemiddeld 25 jaar oud en beplant met 8.400 stokken per hectare.
De Stefani Solèr is gemaakt van Cabernet Sauvignon, Merlot, Marzemino, Refosco en Carmenère druiven. De Marzemino en Refosco druiven worden eerst gedroogd. De andere druiven volgen een klassieke vinificatie op gecontroleerde temperatuur. Vervolgens worden de gedroogde druiven ontsteeld en geplet. Daarna rijpt de wijn gedurende 12 maanden in grote houten vaten, gevolgd door nog eens 12 maanden rijping op fles.