Mendel Malbec wijnen worden gemaakt door Mendel Winery. Deze wijnmaker is een samenwerking tussen één van Argentinië ‘s meest gerespecteerde en ervaren wijnmakers - Roberto de la Mota- met een gevestigde Argentijnse familie. Samen leggen zij zich toe op het maken van wijnen van grote klasse in zeer oude Malbec en Cabernet wijngaarden in Luján de Cuyo, Mendoza in Argentinië. Resultaat zijn de beroemde Argentijnse Mendel Malbec en Mendel Cabernet Sauvignon wijnen die door alle internationale wijnrecensenten geroemd worden, zo waardeert Robert Parker de wijnen van Mendel met 92-95 punten! Top wijnen dus.

Wijngaarden en klimaat

De 80 jaar oude Malbec en Cabernet Sauvignon wijngaarden van Mendel liggen in Perdriel - Finca de los Andes- en in Drumond - Finca Mendel – op een hoogte van 900 en 1100 meter boven de zeespiegel op de best geïrrigeerde grond in Luján de Cuyo, Mendoza. In hetzelfde gebied vind je ook de beroemde wijnhuizen Norton en Zuccardi. Het klimaat is woestijnachtig met goed afgebakende seizoenen het hele jaar door. De schaarse regenval, minder dan 200 mm per jaar, vereist irrigatie, die op een bijzondere manier wordt uitgevoerd.: de "Artisan overstroming irrigatie," oorspronkelijk beoefend door inheemse stammen. Op een hoogte van 1000 meter boven de zeespiegel, is de warmste dag 33 °C. 's nachts komt de temperatuur nooit boven de 17 °C. De alluviale gronden van de Mendel Malbec wijngaarden in Luján de Cuyo, hoog in het Andesgebergte, zijn zeer arm aan organisch materiaal. De bodem is stenig en doorlaatbaar, met weinig stikstof en organische stoffen en is rijk aan kalium. Deze gronden zorgen ervoor dat het lage tot gemiddelde kracht wijngaarden zijn en stellen Mendel in staat om een ​​hoge mate van concentratie en de intensiteit in de druiven te bereiken. [caption id="attachment_1548" align="alignnone" width="600"]Mendel Malbec Mendel Malbec wijnkelder[/caption]  

Mendel Malbec Wijn maken

De druiven worden met de hand geoogst in de vroege uren van de ochtend en meegenomen naar de wijnmakerij in kleine bakken van 18-20 kg. Na een handmatige selectieprocedure worden de druiven geplaatst in kleine tanks van 50 tot 80. Deze fase, die duurt 3-5 weken. De rijping wordt gedaan in nieuwe Franse eiken vaten en de Mendel Malbec wijnen worden regelmatig geproefd, zodat Mendel de evolutie van elk van de vaten kan blijven volgen. Hierna worden de wijnen worden gebotteld en rijpt de wijn nog enige tijd in de fles. [caption id="attachment_1558" align="alignleft" width="275"]Naar Mendel Malbec wijnen Naar Mendel Malbec wijnen[/caption]