Olivie Plus 30x is biologische extra virgin olijfolie met hele bijzondere eigenschappen. Door de bijzondere omstandigheden waarin de olijven groeien bevat deze olijfolie 30 keer meer hydroxytyrosol, de meest krachtige natuurlijke polyfenol. Polyfenolen verminderen de afzet van vetachtige stoffen in de bloedvaten en zorgen voor een daling van LDL- cholesterol. Polyfenolen hebben ook een bloeddrukverlagend effect. Olivie Plus 30x is effectiever bij de bescherming van je hart en bloedvaten tegen oxidatieve stress.

olivie-plus-30x

Waarom heeft OLIVIE Plus 30x zulke bijzondere eigenschappen?

De simpele reden is dat deze olie afkomstig is van olijfbomen die geplant zijn in een rotsachtige woestijn. Net als bij wijn is het een bekend verschijnsel dat de olijfboom moet lijden om het beste van zichzelf te geven. Gezien de buitengewoon warme omgevingstemperatuur (die zomers kan oplopen tot 53°C), de rotsachtige bodem waar de wortels niet gemakkelijk kunnen groeien en gebrek aan water, vertonen olijfbomen stress. De bomen raken in een soort paniek (overlevingsinstinct) wat resulteert in een toegenomen productie van polifenolen (antioxidant) en meer in het bijzonder hydroxytyrosol en tyrosol (zelfverdediging).

POLYFENOL ACTIE: ORAC waarde (Oxygen Radical Absorbance Capacity)

Hydroxytyrosol, de kleinste van de bestaande polyfenolische moleculaire structuren is het krachtigste, het gemakkelijkst door het menselijke lichaam opneembare polyphenol. Zijn in ORAC waarde uitgedrukte polyfenolactie is 40.000 μmol TE/ g.

Olivie1NL (1)

Vergelijking hydroxytyrosolwaarde olijfolie versus Olivie Plus 30x:

Volgens de wereldwijd erkende « Folin ciocalteu » methode is de hydroxytyrosolwaarde van een traditionele extra vierge olijfolie 7 mg/ kg. De hydroxytyrosolwaarde van de extra vierge olijfolie OLIVIE Plus 30X is bijna 30 keer hoger (225 mg/kg). De totale polyfenolwaarde is ook 5 keer hoger (2908 mg/kg versus gemiddeld 253 mg/kg voor een traditionele extra vierge olijfolie.

Vergelijking hydroxytyrosolgehalte in onze olie OLIVIE Plus 30x en een traditionele olijfolie:

Olivie2NL

Gebruiksaanwijzing

Volgens de Europese Voedsel Veiligheid Autoriteit wordt het gunstige effect van hydroxytyrosol verkregen door de dagelijkse inname van 15 ml olijfolie OLIVIE Plus 30x (EFSA n°2011;9 (4): 2033), (minimum 375 mg/ kg hydroxytyrosol en tyrosol).

Gunstig voor je lichaam dus met een minimum aan calorieën!

Olivie Plus 30x is te koop bij de betere biologische speciaalzaak en bij Olivie.nu