Noara's restaurant. Vanaf juli bezoekt het team van Voordeelwijnen elke maand verschillende restaurants op zoek naar inspiratie voor mooie wijn - spijs combinaties die we met jullie kunnen delen. In augustus stak één restaurant er met kop en schouders boven uit. Dit was het pas geopende Noara's restaurant in het centrum van Amsterdam.

Noara's restaurant and lounge

Het restaurant heeft een Marokkaans Franse keuken, maar als je de gerechten ziet en proeft heeft dit weinig met traditioneel Marokkaans koken te maken. De chef-kok Jamal Darkaoui, voormalig chef-kok van De Havixhorst in Meppel, is de bedenker van de gerechten en heeft de authentieke Noord-Afrikaanse keuken met Franse invloeden in een geheel nieuw jasje gestoken.

Noara's restaurant and lounge

Wij kozen voor het vijf gangen verassingsmenu en kregen verschillende overheerlijke gerechten geserveerd waaronder een proeverij van zalm, een proeferij van Lam en een stukje Zeewolf. Twee gerechten waren voor ons het absolute hoogtepunt. Dit waren de oesters met citrusvruchten en appel een kleine couscous met kip. Heel bijzonder! Van de chef kok hebben wij de recepten voor beide gerechten gekregen zodat jullie het zelf ook kunnen proberen. Deze week de bijzondere oester met citrusvruchten. Ben je een keer in de buurt van Amsterdam en wil je een bijzondere ervaring, wij bevelen Noara's van harte bij je aan.

Noara's restaurant and lounge

Benodigdheden ( 4 personen):

* 12 verse oesters , openen en de oesters lossnijden;

* 1 gele grapefruit;

* 1 rode grapefruit;

* 1 handsinaasappel;

* 1 appel;

* 50 gram suiker;

* 50 cl glucose;

* 25 cl Marokkaanse olijfolie ( bij voorkeur zachte premium olie zoals Les Terroirs de Marrakech).

Bereidingswijze:

Maak eerst de citrus sorbet. Meng het sap van de halve gele grapefruit, 50 gram suiker de de glucose door elkaar en breng in een pan aan de kook. Laat het daarna afkoelen. Doe dit in een ijsmachine en draai deze samen met de Marokkaanse olie op tot een sorbet.

Snij de rode grapefruit en de handsinaasappel uit, zodat je alleen partjes vruchtvlees overhoudt. Snij de appel julienne ( in lange dunne reepjes). Open de oesters en snij ze los.

Plaats een beetje citrus sorbet op de oester, net als een stukje vruchtvlees van de grapefruit, de handsinaasappel en een enkel reepje appel. Hou de stukjes klein, zie foto, zodat je de balans behoudt.

Laat het geheel in een keer in je mond glijden en je proeft een smaaksensatie die wij in ieder geval nooit eerder bij oesters hebben gehad. Geweldig!

Noara's restaurant: wijn spijs combinatie

Bij oesters kun je kiezen voor de klassieke begeleider van oesters, de Muscadet de Sèvre et Maine sur Lie uit de Loire of je kunt voor een sauvignon blanc kiezen zoals de Medaillon Sauvignon Blanc uit Marokko. Kies bij voorkeur niet voor een houtgelagerde wijn dit past niet goed bij de oesters.