Iedereen kent het gevoel wel ? Want we hebben met de sinterklaas, kerstdagen en oudejaarsdag onze smaakpapillen verwent met de mooiste wijnen . Maar na die dure decembermaand  moeten we bezuinigen! Dat betekent wijnen drinken die net zo spannend zijn, maar stuk prettiger geprijsd.

Ik moest dan ook ineens denken aan wijnen die ik recent heb gedronken op een proeverij voor professionals . Dit waren hele leuke Fairtrade wijnen uit Zuid-Afrika van Bonsella . De witte wijn was een hele leuke Chenin Blanc - Chardonnay blend met veel tonen van tropisch fruit, maar ook zeker frisse tonen van groene kruiden en citrus. De rode wijn was een erg lekkere Shiraz - Pinotage blend met een fruit neus van bramen en bosbessen  en  een krachtige smaak met tonen van zwoel gedroogd fruit en tabak. Al met al heerlijke wijnen voor de maand januari.

Deze wijnen zijn ook nog eens Fairtrade. Het Fairtrade keurmerk garandeert dat deze wijn is gemaakt met respect voor de arbeidsvoorwaarden van alle medewerkers. Een fijne gedachte na een maand van weldaad. Daarom bij Voordeelwijnen in de maand januari: 6 halen, 5 betalen

Uw Voordeelwijnen Vinoloog

Het keurmerk voor Fairtrade staat voor  eerlijke handel, empowerment, armoedebestrijding, natuurbehoud, sociale verbetering, schoon milieu, ontwikkeling en transparantie.