Matsu La Jefa is een bijzondere houtgerijpte witte wijn. De wijn heeft een strogele kleuren smaakt naar vanille en rijpe pitvruchten. Een zeer romige en aangename wijn met een goede zuurgraad, wat resulteert in een zeer evenwichtige en elegante wijn. Drink deze witte wijn op een temperatuur van 10-12°C.
Lekker bij Gevogelte
Matsu La Jefa is lekker bij gevogelte, wit vlees en “vette” vis zoals zalm en tonijn.
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2027 bewaren.
Toro, Spanje
Matsu is het unieke duurzame biologische wijnproject van Vintae in het Spaanse wijngebied Toro. Het wijngebied Toro ligt ten noordwesten van Madrid aan de rivier de Duero en heeft sinds 1987 een D.O. erkenning. Raúl Acha, de wijnmaker van Vintae is opzoek gegaan naar oude wijngaarden voor biologische wijnbouw, in zijn zoektocht vond hij zelfs een wijngaard met wijnstokken van bijna 100 jaar oud. Deze zoektocht en het proces om de wijnen te maken komt terug in de naam van dit wijnproject. Matsu betekent; "geduldige balans" in het Japans. Matsu is geïnspireerd door de Japanse traditie van verzorging van de natuur in puurheid en eenvoud. Het is een hommage aan de Spaanse wijntraditie. Alle wijnen worden gemaakt van druiven die groeien in een volledig natuurlijke omgeving, volgens de meest geavanceerde biodynamische technieken. De Matsu trilogie van wijnen verbeeldt de drie generaties van wijnmakers.
Malvasia en andere druiven
Matsu La Jefa is gemaakt van Malvasia en andere druiven. In Toro zijn er maar weinig percelen waar witte druiven overheersen, dus La Jefa is afkomstig van een selectie van een groot aantal witte wijnstokken die in oude wijngaarden zijn gevonden (van 50 tot 150 jaar oud). 14 maanden rijping in nieuwe 600-liter Franse eiken bocoyes (grote vaten) met lichte toasting.
€ 26,95
Beschikbaarheid:Op voorraad
SKU
6442
Producent
Vintae, C/ General Vara de Rey 5, 26003, Logroño, La Rioja, Spanje