Epicuro Appassite smaakt naar rijp rood fruit en heeft een lange afdronk. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 16-18°C.
Epicuro Appassite is lekker bij gegrild (rood) vlees, stoofschotels en milde kazen.
Je kunt deze rode wijn nu drinken en tot en met 2027 bewaren.
Epicuro Appassite is afkomstig uit de Puglia streek in Italie.
Epicuro Appassite is gemaakt van Negroamaro en Primitivo druiven. Deze wijn van Epicuro is gemaakt volgens de Appassimento methode, een ruim 3000 jaar oude wijnmethode uitgevonden door de Romeinen. De druiven worden zeer laat geoogst, met de hand geplukt en daarna gedroogd. Vervolgens vindt de rijping plaats in staal en verschillende soorten houten vaten in een zeer korte tijd. Na de vinificatie van deze ingedroogde druiven krijgen we een prachtige rijke geconcentreerde rode wijn met een mooie robijn rode kleur.
Alcoholpercentage | 14,5 |
---|---|
Type/kleur | Rood |
Wijnmoment | Diner voor twee |
Gerecht | Rood vlees |
Producent | Epicuro - Femar Vini S.r.l., Via Fontana Candida, 3C 00040 Monteporzio Catone (Roma), Italië |
Allergenen en ingrediënten | Bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0,75 |
Alcoholpercentage | 14,5 |