Een lekkere en gezonde ovenschotel past goed deze week. De ovenschotel van Lamsvlees en groenten is makkelijk klaar te maken en heel erg gezond. Wij adviseren je om er de alom geprezen Porcupine Ridge Syrah uit Zuid Afrika bij te drinken, een uitstekende combinatie.

ovenschotel met S de Siroua Syrah

Benodigdheden ( 4 personen):

* 1 kilo lamsvlees;
* 1 grote ui of twee middelgrote uien in stukjes gesneden;
* 2 teentjes knoflook geperst;
* 1 aubergine in plakken gesneden;
* 1 courgette in plakken gesneden;
* 1 rode en 1 groene paprika in reepjes gesneden;
* 1 kilo vleestomaten in plakken gesneden;
* 2 blaadjes laurier;
* 2 takjes verse tijm;
*  peper en zout naar smaak toevoegen.

Bereidingswijze:

Snij het lamsvlees in blokjes van ongeveer 3 cm. Laat in een braadpan een paar eetlepels olie heet worden en bak daarin het lamsvlees , draai het regelmatig om en doe het als het aangebraden is in een ovenschaal. Bak daarna de uien totdat ze glazig worden en doe ze ook in de ovenschaal. Bak vervolgens de plakken courgette, aubergine, en de reepjes paprika aan en leg ze ook in de ovenschaal. Daarna bak je de schijfjes tomaat kort aan en leg je ze bovenop de andere groente in de ovenschotel. Als laatste voeg je de tijm en laurier toe en zout en peper naar je eigen smaak.

Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 220° C en laat de schotel tenminste een uur, zelf doen wij het anderhalf uur, lekker sudderen in de oven.

Porcupine Ridge Syrah

Porcupine Ridge Syrah 2013 heeft een expressieve geur elementen van peper en viooltjes. De smaak wordt gedomineerd door zwart fruit verpakt in een zachte tannine structuur van gedoseerd houtgebruik. De finish is lang en verleidelijk.

Combineer deze wijn met lamsvlees of met rood vlees.

Serveer deze wijn op een temperatuur tussen de 16 en 18°C.

Porcupine Ridge Syrah