Komkommer Gazpacho met Terre del Noce Pinot Grigio is makkelijk klaar te maken en heel erg gezond. Uiteraard kun je de Gazpach als lunch of als voorgerecht serveren. Drink er deze aangename Pinot Grigio bij als je dat lekker vindt. Een heerlijk en gezond gerecht dat niet ingewikkeld is om klaar te maken, maar waar iedereen van zal genieten!

komkommer-gazpacho-terre-del-noce-pinot-grigio

Benodigdheden ( 4 personen):

* 4 komkommers geschil, ontpit en in kleine stukken gesneden;
* 1 pond middelgrote garnalen , gepeld en schoongemaakt;
* 1/3 kopje extra vierge olijfolie;
* 1 1/2 kopje pitloze witte druiven;
* 1 klein teentje knoflook fijngesneden;
* 2 theelepels witte azijn;
* 1 kopje water;
* 1 kop droge witte wijn;
* handje gekookte garnalen;
* geroosterde amandelen voor de garnering;
*  zout naar smaak toevoegen.

Bereidingswijze:

De druiven en komkommers vormen een delicaat zoete en verfrissende soep. Door er de gekookte garnalen aan toe te voegen wordt het een mooie, lichte maaltijd. Heerlijk en gezond.

Eenvoudiger een gerecht klaarmaken kan eigenlijk niet. Doe de komkommers, druiven, knoflook, olijfolie, azijn en het water in een blender totdat het een gladde puree geworden is.

Zet de Gazpacho daarna ten minste een paar uur in de koelkast, een nacht mag ook, zodat hij goed koud is. Garneer de Gazpacho met de gekookte garnalen en de amandelen.

Terre del Noce Pinot Grigio

Terre del Noce Pinot Grigio heeft een levendige kleur met een zweem groen. De geur is vol en rijp met veel geel fruit. De smaak is mooi rond, met verfrissende zuren op de achtergrond. Veel rijp fruit en een mooie balans maken dit een bijzonder aangename wijn.

Heerlijk bij anti-pasta, hors d'oeuvres, visgerechten en uiteraard bijzonder geschikt als aperitief.

Serveer deze wijn gekoeld op ongeveer 10-12°C.

terre del noce pinot grigio