Thaise Ribeye Salade met Terre del Noce Merlot, een waanzinnig lekker gerecht. Lekker om het voorjaar mee te beginnen. Een geweldige en volledige maaltijd salade! Combineer deze salade met vers Turks brood en Terre del Noce Merlot, een hele toegankelijke Merlot die bovendien betaalbaar is. In de maart is deze wijn extra voordelig: 6 halen = 5 betalen.

Thaise Ribeye Salade met Terre del Noce Merlot

Voorbereiding:

Ribeye insmeren met Olijfolie en even in laten trekken. Schil de Mango's en snij het vruchtvlees in grove reepjes. Bosuitjes en de rode peper in dunne ringen snijden. De schil van de Limoenen raspen en daarna de Limoenen uitpersen.

Bereidingswijze:

Bak de Ribeye medium tot rood en leg apart. Meng daarna het Limoensap, de Limoenrasp, de rode peper, de sojasaus, de vissaus en de basterdsuiker tot een dressing.  Snij daarna de Ribeye in dunne plakjes en schep deze door de dressing heen. Daarna voeg je de Waterkers, Mango en Bosui toe en schep het geheel een paar keer om. Dit recept is een eigen variant op een recept dat wij op Smulweb.nl tegenkwamen.

Terre del Noce Merlot

Terre del Noce Merlot van MezzaCorona is afkomstig uit Trentino in Noord Italië.

Terre del Noce Merlot heeft een donker rode kleur. In de geur zwarte kersen, wat kruidigheid en drop. De smaak is soepel en vol met veel fruit en een klein bittertje. Een makkelijke en toegankelijke Italiaanse rode wijn.

Het is een prima huiswijn en tevens geschikt voor de begeleiding van niet al te uitgesproken gerechten. Serveer deze wijn op een temperatuur van ongeveer 16-18°C.

terre del noce merlot