Goldschild Riesling bij verse vijgen met honing en ricotta, een heerlijk voorgerecht tijdens het Kerst diner: het is heel eenvoudig klaar te maken en je begint de avond goed met dit gerecht. Een kind kan de was doen met dit recept, eenvoudiger vindt je ze niet. Een aanrader als je tijdens de Kerst dagen van vrienden en familie wilt genieten en niet veel tijd in de keuken door wil brengen. Geweldig gerecht, zeker in combinatie met Goldschild Riesling Trocken.

Goldschild Riesling

Benodigdheden ( 4 personen):

* 12 verse grote zwarte missie vijgen ( of andere grote vijgen);

* 1 kopje verse ricotta;

* 2 eetlepels honing plus wat extra om er later overheen te laten lopen;

Bereidingswijze:

Verwarm de grill en plaats een rek 6 centimeter van de hitte. Mix in een keukenmachine de ricotta met de 2 eetlepels honing en pureer tot het heel glad is.

Schik de vijgen gesneden kant naar boven op een omrande bakplaat. Doe 2 theelepels van de ricotta puree op elke vijg en besprenkel deze licht met honing. Grill de vijgen met risotto en honing ongeveer 2 minuten, tot ze beginnen te bruinen en de risotto nog amper gesmolten is. Serveer het gerecht warm of op kamertemperatuur.

Goldschild Riesling bij verse vijgen met honing en ricotta

Goldschild Riesling Trocken is een droge Duitse witte wijn uit de Mosel streek van wijnmaker Moselland. Goldschild Riesling Trocken is een wijn met typische Riesling aroma's van pruimen, abrikoos en citroen. De balans tussen intens rijp fruit en de kruidige riesling zuren is uitstekend. Deze milde frisse wijn heeft een knisperende droge afdronk.

Deze Riesling past goed bij kipgerechten, salades op italiaanse wijze, maar ook vis(zalm) en zeevruchten passen goed bij deze wijn. Ook heerlijk als aperitief.

Serveer deze wijn goed gekoeld op een temperatuur tussen de 8 - 10°C. De Riesling is nu op dronk.