Tarani Sauvignon Blanc met Gamba's in knoflook: laten we het niet te ingewikkeld maken op deze zonnige Vaderdag. Wij hebben dit gerecht gekozen omdat het heel eenvoudig te bereiden is en elke keer weer een feest is om op tafel te zetten. Je kunt de Gamba's eten met wat brood of met een zomerse salade, hoe dan ook een topper. Dit gerecht combineren wij met de Tarani Sauvignon Blanc, uiteraard gemaakt van de Sauvignon Blanc druif.

Tarani Sauvignon Blanc met Gamba's in knoflook

Benodigdheden ( 4 personen):

* 4 eetlepels olijfolie:

* 16 Gamba's of grote ( Tiger) garnalen;

* 60 gram boter;

* 8 tenen knoflook;

* bosjes Peterselie;

* 4 eetlepels citroensap;

* 1 theelepel paprikapoeder;

* 1 Spaanse peper;

* peper en zout naar behoefte toevoegen.

Bereidingswijze:

Hak de knoflook in kleine stukjes. Verwijder de zaadlijsten uit de Spaanse peper en snij de peper in hele kleine stukjes. Was de Peterselie en hak het vervolgens fijn. Zet een bakpan op het vuur en doe hier de olie en de boter in. Verwarm een schaal in de oven, hier kun je later de Gamba's in doen. Zet het vuur hoog. Als de boter en olie warm zijn die je de Gamba's en de knoflook erin en bakt het ongeveer 2 minuten. Niet te lang bakken, want dan worden de Gamba's taai. Doe de Spaanse peper, het paprikapoeder en het citroensap erbij en breng op smaak met wat zout en peper. Schep de Gamba's over in de verwarmde schaal en strooi er de Peterselie over.

Tarani Sauvignon Blanc

Tarani Sauvignon Blanc: een heerlijke droge witte wijn waarvan de smaak een goede balans tussen frisheid en kracht, frisse zuren en exotisch fruit heeft. Een volle, levendige afdronk. Heldere limoengele kleur. Deze wijn is een bijzonder lekker, de prijs - kwaliteit verhouding is fenomenaal. In 2012 heeft deze wijn de Medaille d'Or gewonnen.