Wolftrap White met gemarineerde kip van de BBQ en voorjaarsgroenten: ook dit weekend is het weer BBQ weer. Wij hebben een eenvoudig te bereiden BBQ gerecht met voorjaarsgroenten uit de wok. Geweldige combinatie en bovendien snel en eenvoudig te bereiden. Dit gerecht combineren wij met de Wolftrap White van Boekenhoutskloof gemaakt van de druivensoorten: Viognier, Chenin Blanc en Grenache.

Wolftrap White met gemarineerde kip van de BBQ en voorjaarsgroenten

Benodigdheden kip van de BBQ ( 4 personen):

* 1,5 kilo kippenbouten:

voor de marinade:

* 2 el honing;

* 50 ml ketchup;

* 1 el citroensap;

* 2 el olijfolie;

* 1ui;

* 2 tenen knoflook;

* 25 ml worchester saus;

* 1 tl paprikapoeder;

* peper en zout naar behoefte toevoegen.

Bereidingswijze:

Neem anderhalve kilo kippenbouten en zorg ervoor dat de stukken ongeveer even groot zijn. Dit zorgt ervoor dat de alle kip even lang op de barbecue moet. Neem een grote pan, breng hierin een flinke hoeveelheid water aan de kook en laat de kip 5 tot 10 minuten koken. Na het koken de kip af laten koelen. Marinade: maak de ui en knoflook goed schoon en snijd ze in kleine stukjes. Neem nu een grote schaal en meng de tomatenketcup samen met de ui, de knoflook de honing de worchestersauce, de (olijf)olie, het citroensap en het paprikapoeder. Meng dit goed door elkaar en voeg uiteindelijk naar smaak peper en zout toe.

Zodra de marinade goed smaakt de gekookte kip in de schaal doen en alles goed doorroeren: zorg dat alle kip in contact is geweest met de marinade. Plaats de schaal voor minimaal 4 uur in de koelkast en roer zo nu en dan goed om. Daarna ongeveer 10 minuten op de BBQ.

Benodigdheden voorjaarsgroenten ( 4 personen):

* 1 pakje spekblokjes van 250 gram:

* 2 eetlepels extra virgin olijfolie, zoals Les Terroirs de Marrakech;

* 1 grote sjalot, in dunne plakjes gesneden;

* 1 verse rode peper, zonder zaden en fijngesneden;

* 1 eetlepel gele mosterdzaadjes;

* 750 gram verse voorjaarsgroenten, je kunt van alles proberen zoals spinazie, sperziebonen, paardebloemen of boerenkool. Wij kiezen meestal voor een combinatie van spinazie en sperziebonen ( sperciebonen eerst even beetgaar koken);

* 1 eetlepel witte wijnazijn.

Bereidingswijze:

In een grote koekenpan, bak de spekjes in de olijfolie op matig vuur, al roerend, tot ze goudbruin zijn, ongeveer 3 minuten. Voeg de sjalot, chili en mosterdzaadjes toe en bak tot ze zacht zijn, 2 tot 3 minuten. Voeg de groenten toe en breng op smaak met zout en peper en bak de groenten, vaak omgooien, totdat zij geslonken en zacht is, 5 tot 6 minuten. Roer de azijn erdoorheen en serveer.

Wolftrap White

The Wolftrap White: deze wijn heeft een heldere gele kleur, een complexe neus met tonen van bloesem, citrus, zoete kruiden, vanille en abrikoos. Een volle, rijpe aanzet, en een rijke smaak van steenfruit, kruiden en goed geïntegreerde houttonen.