Les Terroirs de Marrakech: geschiedenis

Les Terroirs de Marrakech is een premium olijfolie uit Marokko die tot de beste olijfoliën ter wereld behoort. De olie wordt geproduceerd door Atlas Olijfolie, een bedrijf dat al meer dan honderd jaar en vier generaties in handen is van de familie Aqallal. De familie Aqallal staat erom bekend dat zij zeer betrokken is bij de verdere ontwikkeling en vervolmaking van de eeuwen oude traditie van olijven teelt.

Les Terroirs de Marrakech

Les Terroirs de Marrakech

Waarschijnlijk de beste pure Marokkaanse olijfolie. In het mooie vlakke land aan de voet van de Hoge Atlas, wat zelfs Baron van Rothschild gebruikt om zijn druiven te telen, vind je de historische honderdjarige olijfgaard waarop de olijfolie verbouwd wordt.

Les Terroirs de Marrakech

 

Deze waardevolle olijfolie in een zeer fraai vormgegeven fles , met een beperkte productie van 25.000 liter, komt voort uit een handmatige selectie van de beste Picholine du Languedoc olijven, het is goed uitgebalanceerd, bijna een zoete vroege oogst olie met een frisse kruidige smaak. Het beschikt over lichte fruit, groene appel en artisjok smaken, en een onderscheidende peperige afdronk. Les Terroirs de Marrakech is een exclusief product met een smaak die van het verhaal van zijn gebied vertelt aan de neus en gehemelte.

Bij welke maaltijd te gebruiken?

Omdat de olijven oorspronkelijk geteeld worden zijn In de Provence, Languedoc en Corsica kan deze bijzondere olijfolie goed geserveerd en gecombineerd worden met gerechten uit Zuid-Frankrijk en het Middellandse-Zeegebied. Hoewel deze olijfolie ook kan worden gebruikt op licht gebakken of gegrilde groenten en heel lekker is om gewoon op een stokbroodje te eten komt deze bijzonder olijfolie het beste tot zijn recht op salades. U kunt deze olijfolie ook licht sprenkelen op normale witte of wilde rijst, paddestoelen risotto of rijst met pilaf. Het is echter een uitstekend extra virgin olijfolie en deze geeft een verfijnd tintje aan al uw gerechten.