SeaGlass Sauvignon Blanc gecombineerd met een salade Caprese: om toch alvast in zomerse sferen te komen hebben wij gekozen voor een eenvoudig te bereiden Italiaans recept: salade Caprese. Dit gerecht combineren wij met de SeaGlass Sauvignon Blanc en de bijzondere olijfolie Les Terroirs de Marrakech.  De SeaGlass Sauvignon Blanc heeft stuivende aroma's van limoen, citroen, grapefruit, vers gemaaid gras en kruisbessen. Een heerlijke "crispy" Sauvignon met een opwekkende zuurgraad en loepzuiver.

Seaglass Sauvignon Blanc met salade Caprese

 

Benodigdheden ( 4 personen):

* 3 grote vleestomaten;

* 3 bolletjes mozzarella;

* 20 g pijnboompitten;

* 6 blaadjes basilicum;

* voor de dressing gebruiken wij alleen de extra virgin olijfolie Les Terrois de Marrakech. Dit geeft een enorme smaaksensatie waardoor andere ingredienten voor een dressing niet meer noodzakelijk zijn. De pure smaak van deze extra virgin olijfolie is simpelweg voldoende.

Bereidingswijze:

Was de tomaten en snijd ze in plakken. Snijd de bolletjes mozzarella in dunne plakken. Leg de tomaat en de mozzarella plakjes om en om op een schaal. Rooster de pijnboompitten ca. 2 minuten op een matig vuur in een droge koekenpan. Hak de basilicum fijn en strooi het met de pijnboompitten over de tomaten en mozzarella. Breng op smaak met peper. Schenk de olijfolie vlak voor het opdienen rijkelijk over de tomaten-mozzarella salade.

SeaGlass Sauvignon Blanc

Deze Seaglass Sauvignon Blanc heeft stuivende aroma's van limoen, citroen, grapefruit, vers gemaaid gras en kruisbessen. Een heerlijke "crispy" Sauvignon met een opwekkende zuurgraad en loepzuiver. De druiven worden geoogst van de 236 hectare tellende wijngaard "Los Alamos". Door de verkoelende bries van de Stille oceaan zijn de omstandigheden ideaal voor het verbouwen van de typisch Bourgogne druivenrassen. Serveer de SeaGlass Sauvignon Blanc op een temperatuur van 8 tot 10 graden. Een echte wijn om samen met een salade op een zonnig terras of balkon van te genieten, geweldig!