Eindelijk gaat het voorjaar beginnen! Om direct maar goed te beginnen hebben wij gekozen voor een hartige voorjaarssalade. Een voorjaarssalade met blauwe kaas en gebakken spekjes. Dit gerecht combineren wij met een Compass del Sur Cabernet Sauvignon uit Chili. Een soepele en fruitige Cabernet Sauvignon die vooral ook betaalbaar is: € 4,75 per fles bij Voordeelwijnen.

Compass del Sur Cabernet Sauvignon met Blauwe Kaassalade

Benodigdheden ( 4 personen):

* 250 gr ontbijtspek of Bacon

* 1 kleine krop sla

* 500 gr cocktailtomaatjes

* 1 bosje water of tuinkers

* 2 avocado's

* het sap van een halve citroen

* 250 gram gorgonzola, of een andere blauwe kaas, in dunne plakken

* 5 eetlepels olijfolie

* 2 eetlepels rode wijnazijn

* 2 eetlepels honing

* 2 theelepels fijne mosterd

Bereidingswijze:

Rooster het spek onder de gril of bak de spekjes uit tot ze krokant zijn, laat het uilekken op keukenpapier en hak het fijn. Verdeel de krop sla in bladeren, was ze en dep ze droog. Halveer de tomaatjes en knip de waterkers. Schil de avocado's, snijd ze in schijven en bedruppel ze direct met citroensap om verkleuren te voorkomen. Schud ze door de salade. Schep de kaas door de salade. Meng olijfolie met azijn, honing en mosterd toe en breng op smaak met zout en peper, Schud deze dressing met de salade om. Schik de salade in porties op borden en bestrooi met de krokante stukjes spek.

Compass del Sur Cabernet Sauvignon

Deze wijn is een soepele Cabernet Sauvignon uit Central Valley, Chili. Deze Chileense wijn heeft een diep paarsrode kleur. De geur kenmerkt zich voornamelijk door kersen en zwarte bessen. Het fruitige karakter komt ook in de smaak terug. Deze wijn is mooi in balans, complex en heeft een structuur. Deze wijn is lekker als aperitief, maar is ook goed te combineren met allerlei gerechten. Deze wijn is nu op dronk, serveer deze wijn op ongeveer 16°C.