GriekseSalade

Het voorjaar komt eraan de komende week. Om alvast in de voorjaarssfeer te komen raden wij deze heerlijke en eenvoudig te bereiden Griekse salade aan. De salade kan bijvoorbeeld een gezonde lunch zijn. De wijn die hier goed bij past is de Viognier van Louis Mondeville.

Benodigdheden:

* 150 gram zwarte olijven

* 2 groene paprika's
* 1 grote komkommer
* 1 rode ui
* 4  rijpe tomaten
* 1 eetlepel azijn
* 3 eetlepels olijfolie
* 1 plak feta kaas
* oregano

Als je een gevulde salade lekker vindt doe er dan wat extra olijven en feta doorheen. Wij raden aan om verse oregano te gebruiken, dat smaakt veel beter.

Bereidingswijze:

Was de tomaten en snij ze in grove stukken. Was de komkommers en snij ze in niet te dunne plakjes. Snij de ui in twee en daarna in plakjes. Doe hetzelfde met de paprika′s. Doe de gesneden groenten samen met de olijven in en een kom. Meng de azijn met de olijfolie en giet dit over de groenten. Snij de plak feta kaas in kleine blokjes en meng deze door de salade. Bestrooi het geheel met wat oregano en meng dit ook door de salade. Laat de salade minimaal een uur lekker koud worden in de koelkast.