Voordeelwijnen biedt sinds kort Earth Water aan, wat is het verhaal achter Earth Water?

Het EARTH Concept is ontstaan naar het gedachtegoed van de Canadees Kori Chilibeck. De reislustige en maatschappelijk betrokken student kreeg tijdens één van zijn reizen een ingeving.

Tijdens de trektocht naar het basiskamp van de Mount Everest, ontmoette Kori met zijn reisgezelschap een oude man. Hij was blootvoets, had een gescheurde broek en T-shirt aan en droeg een enorme zak op zijn rug. Via hun tolk raakten ze aan de praat. De man vertelde dat hij 50 dollarcent per dag verdiende door met het hele pakket de berg te beklimmen (waar hij per keer zo’n 2 weken over deed). Toen hem gevraagd werd wat hij dan versleepte, gaf de man aan dat hij dat niet wist. Maar het was in ieder geval iets dat hij zichzelf nooit zou kunnen veroorloven. Toen het gezelschap keek wat de man bij zich droeg, bleek dat de zak volgeladen was met blikjes frisdranken van een grote multinational, zodat de westerling ook op de Mount Everest het drankje kon drinken.

Kori realiseerde zich dat één van ’s werelds grootste onderneming, letterlijk, geld verdiende over de ruggen van de armste mensen ter wereld. Hij vroeg zich af waarom ondernemingen niet gewoon 100% van hun netto winst konden geven aan diegenen die dit het hardst nodig hebben. Zo ontstond het concept voor EARTH Water.

Terug in Canada is Kori met het idee aan de slag gegaan. Na wat onderzoek realiseerde hij zich dat het gebrek aan schoon (drink) water doodsoorzaak nummer 1 is onder kinderen en vrouwen.

Wereldwijd zijn er 1,2 miljard mensen die onvoldoende schoon (drink)water tot hun beschikking hebben. Dagelijks sterven hieraan zo’n 6.000 mensen. Een mens kan 30 tot 40 dagen zonder eten, maar slechts 3 dagen zonder water. Ook voor een goede persoonlijke hygiëne en sanitaire voorzieningen is schoon water essentieel.

Het probleem bij dit sterftegetal is dus niet dat het juiste medicijn nog niet gevonden is. Nee, de oplossing is heel simpel: schoon drinkwater!

Inmiddels zijn de producten van EARTH Concepts ook in België, Frankrijk, Portugal, Spanje, Zwitserland, Zuid-Afrika, het Midden Oosten, Egypte, Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Taiwan en China verkrijgbaar. Tot op is er ruim 425.000 euro gedoneerd.