Zuccardi Fosil heeft een complexe, frisse smaak vol van rijp witte perzik, citrus en bloesem. De wijn heeft een prachtige balans tussen delicaat fruit, prachtige zuren en mineraliteit. Drink deze wijn op een temperatuur van 10-12°C.
Lekker bij de Vis
Zuccardi Fosil is lekker bij verschillende krachtige gerechten met vis.
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2025 bewaren.
Uit Mendoza in Argentinië
Zuccardi Fosil is afkomstig van de wijngaard in Uca Valley op 900 meter hoogte van wijnmaker Sebastian Zuccardi uit de Mendoza. Dit is het belangrijkste wijnbouwgebied van Argentinië en gelegen aan de voet van de Andes.
Uit de Hoogte
Fosíl is een bergwijn; de druiven groeien in de hoogst gelegen wijngaarden van de Uco-vallei op een hoogte van ongeveer 1400 meter. De omstandigheden zijn hier extreem: de zon schijnt, maar de nachten zijn erg koud. De bodem dateert uit de tijd dat de rivier Las Tunas hier stroomde en bestaat uit zand en klei op een laag kiezels en is bijzonder kalkrijk. Dit bijzondere terroir levert complexe wijnen op met een uitgesproken mineraliteit.
Chardonnay druiven
Zuccardi Fosil is gemaakt van 100% Chardonnay druiven. De druiven worden onmiddellijk na de oogst geperst en het sap vergist met behulp van natuurlijke gisten. 70% van het sap vergist in grote betonnen vaten, de overige 30% in gebruikte Franse eikenhouten vaten van 500 liter. Op die manier blijft het frisse, minerale karakter van de wijn zoveel mogelijk behouden.