Zenato Ripassa della Valpolicella Ripasso Superiore (375ml) heeft een mooie, diepe robijnrode kleur en een intense en elegante smaken van pruimen, mokka, gekonfijte vijgen, zoete specerijen en een vleugje cacao. Mooie balans en fluweelzacht met een mooie structuur. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 16-18°C.
Lekker bij Vlees en Kaas
Zenato Ripassa della Valpolicella is lekker als aperitief en bij gegrild vlees, rijke pasta’s en rijpe kazen.
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2027 bewaren.
Veneto, Italië
Zenato Ripassa della Valpolicella wordt gemaakt door het wijnhuis Zenato uit Veneto in Italië.
Corvina, Rondinella en Oseleta
Zenato Ripassa della Valpolicella is gemaakt van Corvina, Rondinella en Oseleta druiven. De Ripassa is het kleine broertje van het vlaggenschip van de streek, de Amarone. Amarone krijgt zijn enorme concentratie door de druiven te laten indrogen. Voor Ripassa gebruikt men een deel van deze most en een deel vers geoogste 'gewone' Valpolicella, dit laat men dan samen opnieuw vergisten waarna de wijn nog 18 tot 24 maanden op houten vaten verder rijpt.
€ 12,49
Beschikbaarheid:Op voorraad
SKU
5359
Producent
Zenato Azienda Vitivinicola S.R.L.-Peschira del Garda (VR), Italië