Zantho Zweigelt Burgenland smaakt naar verse kersen en donkere bessen, ondersteund door een vleugje kaneel. Sappig fruit in combinatie met fijne specerijen. De medium body wordt gedragen door een fijne zuurgraad, die eindigt in een lange en volle afdronk. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 16-18°C
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2026 bewaren.
Pasta
Zantho Zweigelt Burgenland is lekker bij pastagerechten en verschillende kazen.
Burgenland, Oostenrijk
Zantho's doel is om wijnen van hoge kwaliteit en gemaakt van inheemse druiven te produceren die in harmonie met hun omgeving zijn. Alleen de beste druiven van geselecteerde trossen worden geaccepteerd en gevinifieerd. Elke individuele wijn wordt nauwkeurig geregistreerd vanaf het begin op de wijnstok tot het bottelen van de fles - 100% traceerbaarheid als garantie voor de hoge kwaliteit van hun wijnen.
Zweigelt druiven
Deze wijn is gemaakt van 100% Zweigelt druiven. De druiven groeien in hun wijngaarden in de regio Seewinkel die wordt gekenmerkt door zijn droge, stenige en minerale bodems. De regio behoort tot de warmste en droogste plekken in Oostenrijk en biedt daarom de ideale omstandigheden voor de productie van prachtige onderscheidende rode wijnen. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij 28-32°C. De rijping is ook in roestvrij staal voor ongeveer 8 maanden. Vegan Friendly geproduceerd.