De Santadi Terre Brune Superiore is lekker bij geroosterd of gegrild vlees en wild, aromatische en gekruide gerechten, of om van te genieten bij een medium tot lang gerijpte kaas.
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2027 bewaren.
Santadi is een van de beste, zo niet de allerbeste coöperatie van het eiland Sardinië. Daarnaast behoort het al ruim 20 jaar tot de top van de coöperaties van heel Italië.
Deze prachtige wijn is gemaakt van Carignano, aangevuld met Bovaleddu druiven. De smaak en structuur zijn te danken aan de hete en droge zomers en milde winters. Alcoholische fermentatie in RVS tanks bij gecontroleerde temperatuur, gedurende ongeveer 15 dagen. Vervolgens maakt de vroege malolactische fermentatie de overdracht naar vaten mogelijk. Rijping in nieuwe, fijnkorrelige Franse eikenvaten volgt gedurende maximaal 16-18 maanden, waarna de wijn een prachtige complexiteit, stijl en levensduur heeft verworven. Verder ontwikkeling in de fles gedurende 12 maanden.
Alcoholpercentage | 15 |
---|---|
Type/kleur | Rood |
Wijnmoment | Kerst diner |
Gerecht | Wildgerechten |
Producent | Cantina Santadi, Via Cagliari, 78, 09010 Santadi SU, Italië |
Totaal zuur in g / l (ca.) | 5.13 |
Restsuikers in g / l (ca.) | 2.54 |
Allergenen en ingrediënten | bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0.75 |
Alcoholpercentage | 15 |