Oxford Landing Estates Merlot heeft een dieprode kleur, waarin een paarse gloed. In de neus aroma’s van seringen en fruit, met hints van frambozen, anijs en zoethout. Subtiele, fluweelzachte tannine, kenmerken de smaak. In het begin een smaak van pruimen en frambozen en op het eind rijke zwarte kersen. De sappige vruchtensmaak blijft lang in de mond. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 14-16°C.
Oxford Landing Estates Merlot is lekker bij rood en wit vlees, gevogelte en romige kazen.
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2025 bewaren.
Oxford Landing Estates Merlot komt uit Zuid Australië en wordt gemaakt door Oxford Landing Estates. De wijngaard van Oxford Landing ligt aan de oevers van de majestueuze Murray River in Zuid-Australië. Deze is vernoemd naar een plaatsje in de buurt, waar een oude stoomboot genaamd 'The City of Oxford' aan zijn einde kwam. Vroeger lieten herders hier hun schapen grazen, maar vandaag de dag is het de thuisbasis van down-to-earth mensen die met trots de kwaliteitswijnen maken waarvan over de hele wereld wordt genoten.
Oxford Landing Estates Merlot is gemaakt 90% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon. De wijn wordt met moderne technieken gemaakt in perfect geconditioneerde kelders.
Alcoholpercentage | 14 |
---|---|
Type/kleur | Rood |
Wijnmoment | Diner voor twee |
Gerecht | Rood vlees |
Producent | Oxford Landing Estates |
Allergenen en ingrediënten | bevat Sulfiet |
Alcoholpercentage | 14 |