Oxford Landing Estates Chardonnay smaakt naar verse perziken, citrus en honingmeloen. De wijn heeft een goede structuur en in de smaak verse citrusvruchten. Een fijne romige textuur en tenslotte een prikkelend zuurtje op afdronk. Drink deze witte wijn op een temperatuur van 8-10°C.
Oxford Landing Estates Chardonnay is lekker bij rijke visgerechten, wit vlees en gevogelte.
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2027 bewaren.
Oxford Landing Estates Chardonnay komt uit Zuid Australië en wordt gemaakt door Oxford Landing Estates. De wijngaard van Oxford Landing ligt aan de oevers van de majestueuze Murray River in Zuid-Australië. Deze is vernoemd naar een plaatsje in de buurt, waar een oude stoomboot genaamd 'The City of Oxford' aan zijn einde kwam. Vroeger lieten herders hier hun schapen grazen, maar vandaag de dag is het de thuisbasis van down-to-earth mensen die met trots de kwaliteitswijnen maken waarvan over de hele wereld wordt genoten.
Oxford Landing Estates Chardonnay is gemaakt van 100% Chardonnay druiven. Na de oogst, wordt 20% van de druiven gefermenteerde met behulp van 'wilde gist'.Dit geeft een heldere, verfrissende smaak met geen malolactische gisting. Daarnaast wordt een klein deel van de reserve wijn uit Franse eiken vaten opgenomen. Deze combinatie geeft de wijn extra lagen van complexiteit, textuur en krachtige fruit.
Producent | Oxford Landing Estates, Waikerie, Australië |
Totaal zuur in g / l (ca.) | 5,8 |
Restsuikers in g / l (ca.) | 2,7 |
Allergenen en ingrediënten | Bevat sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0,75 |
Alcoholpercentage | 13 |
Land van herkomst | Australië |
Druivensoort | Chardonnay |
Wijnhuis | Oxford Landing |