De Biscardo Neropasso Rosso wordt gekenmerkt door de smaak van rijp rood fruit zoals kersen en pruimen. De wijn is fijn en fluweelzacht in de mond met zachte tannines op de afdronk. Geniet van deze rode wijn bij een temperatuur van 16-18°C.
De Biscardo Neropasso Rosso past perfect bij gegrild rood vlees, lamsvlees en belegen kaas.
Je kunt de wijn nu drinken en bewaren tot 2027
De Biscardo Neropasso Rosso komt uit de regio Veneto in Italië en wordt geproduceerd door Cantina Mabis, een familiebedrijf van de familie Biscardo. Met 150 jaar ervaring hebben de broers Biscardo hun "roots" in wijn. Vandaag de dag runnen de broers Maurizio en Martino het familiebedrijf vanuit Verona. Hun wijnen staan bekend om hun drinkbaarheid en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
De Biscardo Neropasso Rosso is gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet druiven. Deze wijn wordt geproduceerd volgens de traditionele appassimento methode. De druiven rijpen twee maanden langer op de wijnstokken. Daarna drogen de druiven in grote geperforeerde plastic kratten tot februari. Door het drogen verliezen de druiven een deel van hun vocht, wat resulteert in een hoge suiker- en smaakconcentratie.
Producent | Biscardo - Via Cappuccini 6 - 37032 Monteforte d'Alpone (VR) - Italië |
Totaal zuur in g / l (ca.) | 5,5 |
Restsuikers in g / l (ca.) | 14,6 |
Allergenen en ingrediënten | Bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 1,5 |
Alcoholpercentage | 13,5 |
Land van herkomst | Italië |
Wijngebied | Veneto |
Druivensoort | Corvina |
Merk | Biscardo |