Conte di Campiano Sangiovese smaakt naar rode kersen en pruimen, rijp en sappig, domineren niet alleen de geur maar ook de smaak. Fruitgedreven maar ook uitgerust met frisse zuurtjes die voor een spannende balans zorgen. Fluwelen tannine. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 16-18°C.
Lekker bij Vlees
Conte di Campiano Sangiovese is lekker bij pittige pasta, rood vlees, pizza en oude kazen.
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2026 bewaren.
Emilia Romagna, Italië
Conte di Campiano Sangiovese is afkomstig van het wijnhuis Conte di Campiano uit de Emilia Romagna streek in Italië.
Sangiovese druiven
Sangiovese is het nationaal Italiaanse druivenras dat van noord tot zuid staat aangeplant. In Emilia Romagna, in het noorden, geeft het hele frisse, sappige eet wijnen waar het fruit het glas uit swingt. De druiven worden met de hand geplukt. De wijn ondergaat een traditionele rode vinificatie met de maceratie op de schil om op deze manier de kleur en aroma extractie te verbeteren.