Chateau La Nerthe Chateauneuf du Pape rouge is rijk, fruitig, vettig en vol smaken van zwarte bes en cassis. De wijn is in balans, puur en zeer intens. Drink deze biologische rode wijn uit de Rhône op een temperatuur van 10-12°C
Lekker bij Lamsvlees
Chateau La Nerthe Chateauneuf du Pape rouge is lekker bij lamsvlees, rundvlees en eend.
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2025 bewaren.
Rhône, Frankrijk
De wijn is afkomstig van Château La Nerthe. Dit ligt in het hart van de Provence in het zuidoosten van Frankrijk, ongeveer 80 km ten noorden van Marseille. Het is een magische plek dankzij de kelders die dateren uit de 16e eeuw en het uitkijkpunt op de belvedère dat wordt gedomineerd door het 18e-eeuwse kasteel.
Grenache, Syrah, Mourvèdre en Cinsault
La Nerthe Chateauneuf du Pape rouge is gemaakt van Grenache, Syrah, Mourvèdre en Cinsault druiven. De druiven worden met de hand geplukt en op tafel gesorteerd. Aan het einde worden de wijnen in eikenhouten vaten gerijpt voor de malolactische gisting. Wanneer deze tweede gisting is voltooid, wordt de wijn 12 maanden gerijpt in grote vaten. Het bottelen vindt zes maanden later plaats.